Onderdelen

Hier wil ik bijhouden waar onderdelen te verkrijgen zijn.

http://www.winparts.nl/Onderdelen/Auto/Alles/FORD/
(10% korting op Ford onderdelen met actiecode "westfalia-nugget" )

http://www.oldcars.de/zip/Transit-3_en.htm.zip

www.ebay.nl (vergelijkbaar met Marktplaats)

http://www.vwbusshop.de (ondanks de naam, hier ook nugget onderdelen)

Ford Boerhof Groningen. Sleutels bijmaken.

Zij hebben de oude sleutelmachine nog die gebruikt werd voor de oudere bussen. Het tel.nr. is 050-5411552. Het e-mail adres is [email protected] Vragen naar G. Dijkstra (sleutelmaker); (deze leest de sleutelcode uit het hoofd op a.d.h.v. de tandjes; een soort braille Ford sleutellezer; die man moet ook maar in ons Nugget archief want dat is toch uniek.

 

Alle sleutels kwijt??? Op het slot in de bestuurdersdeur staat onder het plastic lipje de sleutelcode (Helaas is er wel eens een uitzondering, dus op tijd bijmaken is slimmer).

De sleutel kost € 12.50 per stuk. De afspraak is dat de sleutel opgestuurd moet worden in een enveloppe met de sleutel vastgeplakt in het midden in bobbelplastic. De ervaring van dhr. Dijkstra is dat, als de sleutel los in de enveloppe zit, hij eruit geknepen wordt door de TNT postmachines. Alleen de porto dient extra vergoed te worden. De sleutel weegt 15 gram, met een envelop komt dit tussen de 20 en 50 gram, ± € 1,00 porto. Van tevoren even bellen met dhr. Dijkstra en refereren naar de website

Klus aan mijn bus...

Actie link 10% korting voor Ford-Transit-onderdelen

Er is korting te bedingen bij www.winparts.nl te Winneweer,een internetbedrijf voor auto-onderdelen en verreweg de goedkoopste van NL. Als Nuggetrijder kun je dan de code gebruiken die op onze website bij het hoofdstuk onderdelen staat. Voor 15 euro worden grote onderdelen aan huis geleverd. Ik heb in 2010 plaatwerk van hen afgenomen. Om een voorbeeld te noemen: oversizedeel spatbord voor 22 euro, oversizedeel spatbord achter 16 euro. Hierop krijgen Nuggeteers dus nog de 10%. Bekijk hun website eens.

Beugels van brandstoftank roesten door

Tijdens het repareren van mijn camper in juni 2010 is gebleken dat de beugels van de brandstoftank behoorlijk willen doorroesten.... best gevaarlijk als hij er tijdens het rijden onder vandaan valt. Bij ons was het bijna zover.... Dus als je een moment kunt vinden om even op je knieën te kruipen, check dit dan eens. De beugels stellen niet veel voor, kosten niet veel en zijn ook gemakkelijk zelf te maken c.q. te plaatsen. 

Zekeringenkastje Nugget interieur (waar zit deze?)

N.a.v. van een vraag van een Nuggetrijder in augustus 2010: het zekeringenkastje zit in het handschoenvakje achter het rechterwandje (wandje even losschroeven). Graag hoor ik van andere Nuggetrijders of zij het kastje op een andere plek hebben en hoeveel zekeringen zij daar in hebben?

Etageplank voor het bovenbed is 1 lange plank

Vandaag 9 augustus de derde Nuggeteer ontmoet met een gedeelde bovenbedplank, vandaar maar eens een vermelding op de site. Sommige mensen hebben de bedplank niet aan de grote beugels zitten die boven het bestuurdersgedeelte zitten. Er is in het verleden aan gesleuteld en men heeft over de volle breedte van de auto een scharnier aangebracht ongeveer op de hoogte waar de schuifdeur begint. Dit scheelt ontzettend veel staruimte omdat de plank niet over de volle lengte van de auto omhoog gaat. Je kunt dit dus verwisselen met een grotere plaat van de bouwmarkt (niet te dun, dan zak je erdoor.... penny wise, pound foolish....(de vorige eigenaar had ook zo'n dunne plaat in onze auto gezet, die hing helemaal door onder mijn gewicht). Denk erom dat er geen scherpe zijkanten aan de plaat zitten, dit scheurt je hefdak-doek kapot (ook zelf ondervonden).Tegen het klapperen van de bedplaat kun je een dikke  rubberen tochtstrip (een schuimpje blijft echt niets van over) kopen bij de bouwmarkt en die precies over de metalen rand onder het bed plakken, soms nog een dikke stoelpootvilt ertussen en het is gelijk een stuk stiller.

 

Welcome

Recent Photos